Sanatate si schimbare pentru copiii cu nevoi speciale din Campulung si Calafat.

Pentru copiii cu autism, sindorm down si alte tulburari de dezvoltare principalele provocari sunt pe partea de socializare si sanatate mintala. Ei sunt in lupta pentru recuperare si imbunatatirea sanatatii inca de mici si au nevoie sa fie sustinuti in acest demers. Grupul care beneficiaza din proiect este format din 70 de copii cu nevoi speciale si familiile acestora din Campulung Muscel si Calafat.

Scopul proiectului este sa contribuie la imbunatatirea sanatatii beneficiarilor din Centrul Start oferind o serie de facilitati pentru a sustine familiile vulnerabile.

Vom face asta prin:

1.Sesiuni de terapie ocupationala care sa ii ajute pe copii in dezvoltarea abilitatilor de autonomie si imbunatatirea sanatatii mentale.

2.Grupuri de dezvoltare si suport pentru parinti. Saptamanal cu parintii care au nevoie pentru a face fata mental si emotional.

3.Sedinte educationale de pregatire pentru integrarea la gradinita si scoala. 

4.Activitati sportive pentru copii cu autism. Un profesor de sport care sa lucreze zilnic  cu copii care au nevoie de miscare fizica pentru imbunatatirea sanatatii lor si un Cros.

5.Workshopuri de sanatate mentala si fizica. 2 ev pentru toti parintii interesati de sanatatea fizica si mentala sustinute de Dr. in medicina pediatrica si psihiatrie.

6.Dezvoltarea unui curs online de asistenta in aplicarea tehnicilor acasa pentru aproximativ 100 de parinti din Campulung, Calafat si Pitesti.

7.Campanie de promovare si constientizare in media pentru o viata sanatoasa in randul copiilor cu nevoi speciale

Rezultatul: vietile a peste 200 de persoane (parinti si copii cu dizabilitati) vor fi schimbate in mod semnificativ.

Prin sedinte de terapie, pregatire pentru integrarea la scoala, echiparea parintilor in grupuri de suport, workshop si cursuri online personalizate. O imbunatatire a sanatatii si perceptiei populatiei din Campulung prin organizarea crosului Run4change si campanii masive de promovare a unui stil de viata sanatos in mass-media.

Impreuna, schimbam vieti si suntem super incantati ca pentru urmatoarele 5 luni si jumatate vom putea face atat de mult bine.

Proiect derulat de Asociatia Start pentru Autism și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Asociatia Start pentru Autism, (Centrul Start) are ca scop sprijinirea copiilor cu autism și a familiilor acestora aducând speranță în viața lor și o schimbare în bine în societatea română. Am inceput activitatea in 2016 iar acum ajutam 70 de copii cu nevoi speciale, in doua centre: Campulung si Calafat (2020).  Misiunea noastră este să SCHIMBĂM VIEȚI. Centrul START pentru autism  este un centru multidisciplinar care vine in ajutorul parintilor si copiilor oferind o gama variata de programe pentru recuperarea copiilor cu dizabilitati

Valorile noastre: Iubim și prețuim oamenii. Profesionalismul. încredere. Colaborarea și parteneriatul. 

Noi oferim sansa la un diagnostic precoce, terapie comportamentala aba, terapie ocupationala, grupuri de socializare, shadow, si formarea parintilor.

Despre Kaufland România 

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil  și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.