Miscare si dezvoltare pentru copiii cu autism

Proiect derulat de Asociatia Start pentru autism și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Titlu proiect: Miscare si dezvoltare pentru copiii cu autism

Pentru copii cu autism, sindorm down, ADHD si alte tulburari de dezvoltare principalele provocari sunt pe partea de socializare, educatie fizica si sanatate mintala.

Grupul tinta din proiect este format din copii cu nevoi speciale si familiile acestora din zona Campulung cu precadere beneficiarii inscrisi in Centrul Start pentru Autism.

Scop: Dezvoltarea holista a copiilor cu nevoi speciale din cadrul Centrului Start si a parintilor acestora schimband in bine societatea din jur.

Obiective:

-Organizarea unei tabere sportive si educative

-Amenajarea unei sali de Kinetoterapie si oferirea de servicii de Kinetoterapie

-Distribuirea de materiale informative privind discriminarea fata de copii cu CES  in gradinite si scoli

-Sustinerea unui workshop de nutritie pentru parintii si copii cu nevoi speciale

-Achizitionarea si utilizarea testului de sanatate mintala ADOS pentru identificarea si evaluarea copiilor

-Oferirea de servicii terapeutice pentru sanatate mintala. Activitati de readaptare psihica si fizica prin terapie comportamentala

– Dezvoltarea unor proceduri si metode de sustenabilitate financiara

perioada de implementare: Septembrie – Ianuarie 2020.

www.instaredebine.ro

https://www.facebook.com/centrul.start/

 

Despre Centrul Start pentru Autism

Asociatia Start Pentru Autism, este o asociatie neguvernamentală, non-profit care are ca scop sprijinirea copiilor cu autism și a familiilor acestora aducând speranță în viața lor și o schimbare în bine în societatea română.
Centrul START îndeplinește nevoile celor 56 de copii cu autism, ADHD și Sindorm Down din zona Câmpulungului, oferind servicii psihologice specializate, terapie comportamentală ABA, Kinetoterapie, evaluări, grupuri de socializare care produc schimbare, ajutând astfel la recuperarea lor. Aducem o schimbare reală în viețile copiilor cu nevoi speciale. Pentru mai multe informații, accesați www.centrulstart.ro.

Despre Programul În stare de bine

În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro