Tabăra sportivă Hopa-Hopa

Tabară sportivă pentru copiii cu nevoi speciale din Centrul Start pentru autism.
Câmpulung Muscel. 04.11.2019.

Centrul Start pentru Autism a organizat în primele trei zile din luna noiembrie prima tabără sportivă Hopa-Hopa., 130 de persoane, din care 50 de copii cu nevoi speciale (autism, sindrom down, ADHD și alte tulburări de dezvoltare) înscriși în Centrul Start au avut parte de un timp extraordinar: mișcare, sport, socializare și acceptare.

 


Toate acestea au fost posibile la începutul acestei luni, cand împreuna cu câte un părinte și echipa de voluntari, copiii s-au bucurat de aerul de munte și de multe activități sportive.
Câteva impresii din partea părinților:
”Copilul meu nu mai e la fel față de cum a venit. Sunt surprinsă cum în trei zile s-a schimbat si adaptat așa de mult. Nu ma așteptam sa îi prindă așa de bine”
”Ne place foarte mult programul si organizarea. Sport, mișcare, voie bună și socializare – de acestea au mare nevoie, de socializare și de acceptare”
”Lăudăm inițiativa organizării acestei tabere și mulțumim Kaufland România. Cazare ireproșabilă, activități super și multă mișcare. Pot să spun că mi-am adus și eu aminte de copilărie, că m-am jucat și eu” ne spunea o alta mămică în tabără
”Pentru noi, organizarea acestei tabere pentru copiii și părinții centrului Start a fost un vis devenit realitate. O gură de aer pentru părinții supra-solicitați și un mod concret prin care sa îi putem implica în activități sportive și sa le arătăm dragoste și acceptare. A fost ceva magic în cele 3 zile de tabăra. Începand cu excursia al Dino Parc până la medaliile de campioni care le-au primit la finalul taberei. Implicarea chiar face diferența în viața oamenilor. Chiar schimbă vieți” ne spunea unul din organizatorii taberei.

”Mișcare și dezvoltare pentru copiii cu autism” este un proiect derulat de ”Asociația Start pentru Autism” și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile . În cadrul acestui proiect o mare parte din copiii Centrului Start pentru Autism beneficiaza de Kinetoterapie și terapie de recuperare. Deasemenea, urmează un workshop special pentru nutriție și alte campanii în beneficiul copiilor din Centru Start.

 

Despre Centrul Start pentru Autism
Asociatia Start Pentru Autism, este o asociatie neguvernamentală, non-profit care are ca scop sprijinirea copiilor cu autism și a familiilor acestora aducând speranță în viața lor și o schimbare în bine în societatea română.
Centrul START îndeplinește nevoile celor 56 de copii cu autism, ADHD și Sindorm Down din zona Câmpulungului, oferind servicii psihologice specializate, terapie comportamentală ABA, Kinetoterapie, evaluări, grupuri de socializare care produc schimbare, ajutând astfel la recuperarea lor. Aducem o schimbare reală în viețile copiilor cu nevoi speciale. Pentru mai multe informații, accesați www.centrulstart.ro.

Despre Programul În stare de bine
În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.
Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.
Mai multe detalii despre proiectul ”Mișcare și dezvoltare pentru copii cu autism” sunt disponibile pe site-ul Centrulstart.ro si pe pagina noastra de facebook si instagram

 

Împreuna schimbam vieți